ČSSD představila volební kampaň, chce uspořádat na 200 mítinků

Most - ČSSD dnes představila v Mostě novinářům kampaň pro říjnové krajské a senátní volby. Začátek se však o více než půl hodiny zdržel kvůli tréninku hokejisty Jiřího Šlégra. Ten je jednou ze "známých tváří" předvolební kampaně sociálních demokratů.

Šlégr je zároveň kmotrem speciálně upraveného oranžového kamionu, v němž představitelé strany v čele s předsedou Jiřím Paroubkem chtějí postupně navštívit přes 80 českých a moravských měst.

Kromě oranžového kamionu vyrazí na turné s názvem Cesta naděje i autobus nazvaný Oranžový expres pod vedením místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky. Celkem chtějí sociální demokraté uspořádat více než 200 centrálních mítinků.

Na kampaň, kterou oficiálně zahájí ve čtvrtek večer v Brně, strana vyčlení 50 až 70 milionů korun z příspěvků z centrály, z regionů a od sponzorů. „Naše kampaň bude asi o polovinu levnější než kampaň vládní ODS,“ uvedl volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Volební Program naděje, od kterého si slibují výrazný úspěch v podzimních volbách do Senátu a krajských zastupitelstev, sociální demokraté schválili na jaře na dvoudenní programové konferenci v Pardubicích. Jejich cílem je oslabit vliv ODS v krajích, které tato nejsilnější vládní strana takřka všechny ovládá, a připravit občanské demokraty o většinu v Senátu.

Vydáno pod