Dva vlaky narazily do auta, strojvedoucí o tom nevěděli

Otradovice (Mladoboleslavsko) – Na železničním přejezdu u Otradovic na Mladoboleslavsku kolidoval v pátek osobní vlak s autem. Strojvedoucí náraz nepostřehl a pokračoval v jízdě. Krátce poté narazil do téhož vozidla nákladní vlak. O střetu nevěděl ani jeho strojvedoucí. S informací přišel zpravodajský server tn.cz. Řidič, který zůstal zaklíněný v autě, utrpěl mnohačetná poranění a byl převezen do pražské vinohradské nemocnice.

České dráhy měly po první srážce podle tn.cz 15 minut na to, aby na trase zastavily provoz, než přijel další vlak. Nestalo se tak, protože strojvedoucí osobního vlaku prý náraz ani dodávku vůbec nezaregistroval. O nehodě mu řekli cestující v příští stanici v Lysé nad Labem.

Strojvedoucí následujícího nákladního vlaku vypověděl, že dodávku viděl. Myslel si ale, že je to jen vrak, proto pokračoval v cestě. O tom, že do vozidla naboural, zřejmě také neměl ponětí. „Budeme zjišťovat, jestli se dalo druhému střetu zabránit,“ řekl tn.cz vrchní inspektor Drážní inspekce Jan Tesař.

Podle Drážní inspekce zřejmě udělal chybu strojvedoucí druhého vlaku. Mluvčí inspektorů Zdeněk Neusar uvedl, že měl zastavit, i když považoval dodávku za vrak ležící u kolejí. „Strojvedoucí nákladního vlaku měl ihned po nehodě zastavit. Navíc měl na radiostanici naladěnou špatnou frekvenci. Kdyby ho chtěl výpravčí zastavit generálním stopem, nepodařilo by se mu to,“ řekl Neusar.