Policisté vyslechli muže, jenž útočil na odpůrce ČSSD

Brno - Policii se podařilo identifikovat staršího muže, jenž v pondělí při brněnském předvolebním mítinku ČSSD napadl pěstí mladého odpůrce sociální demokracie. Jednapadesátiletého útočníka už kriminalisté vyslechli. Nyní chtějí vyslechnout i oběť. Teprve poté policisté řeknou, zda se útočník dopustil trestného činu a jaký trest mu hrozí.

„Impulzem pro potyčku, jejíž část zveřejnila média, údajně bylo nevhodné chování mladíka. Ten se prý s vajíčky nevybíravým způsobem prodíral skupinou účastníků shromáždění,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Oba muži se nejprve začali slovně napadat a hádka vyvrcholila fyzickým útokem staršího muže. Po napadeném mladíkovi policisté pátrají. Útočník se mohl dopustit například výtržnictví nebo ublížení na zdraví.

Na pondělním mítinku se strhlo několik strkanic mezi příznivci a odpůrci strany. Policie už v minulých dnech obvinila z výtržnictví osmnáctiletého a dvaadvacetiletého muže. Oba házeli nebo se pokoušeli házet vejci na řečníky ČSSD. Třetí zadržený, šestnáctiletý mladík, na obvinění stále čeká.

Trojice se sice pokusila o vajíčkový útok, ale neuspěla. Nikdo z představitelů sociální demokracie nebyl zasažen.