Sváteční den nepřežili čtyři lidé

Praha – Očekávání zvýšeného počtu tragických nehod od čtvrka do neděle nebylo zbytečné. Ukázalo se to už během čtvrtečního svátku, kdy při haváriích zemřeli čtyři lidé – oproti letošnímu průměru je to zhruba dvojnásobek. O život ve čtvrtek přišli spolujezdec v osobním autě, které se čelně srazilo s nákladním vozem, řidič, jehož vůz narazil do stromu, a dva cyklisté, z nichž jeden vjel pod osobní auto.

Při řízení fabie u Pacova na Pelhřimovsku usnul čtyřiadvacetiletý muž a vjel do protisměru. Tam se jeho vůz čelně srazil s nákladním automobilem. Sám sice při nehodě neutrpěl zranění, ale těžce poraněn byl jeho dvaapadesátiletý spolujezdec. O několik hodin později na následky zranění zemřel v pelhřimovské nemocnici. Řidiči nákladního auta se při střetu nic nestalo.

Řidič focusu zemřel ve čtvrtek odpoledne při nehodě u Práče na Znojemsku. „Na rovinatém úseku sjel vpravo ze silnice, kde narazil do stromu,“ popsal průběh tragické havárie policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Nedaleko Dolních Břežan u Prahy přišel ve čtvrtek odpoledne o život cyklista. Při jízdě na Zlatníky nedal přednost osobnímu autu, které jelo po hlavní silnici od Břežan na Libeř. Při střetu cyklista utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Další cyklista zemřel u Moravských Budějovic na Třebíčsku. Zabil ho divoký řidič, který se pokoušel předjíždět jiné auto, i když k tomu neměl dost místa. „Řidič na přímém úseku předjížděl druhé osobní auto a v protisměru srazil cyklistu, který byl odhozen do příkopu,“ popsala kolizi policejní mluvčí Marcela Lavická. Cyklista utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Vydáno pod