Opilý řidič chtěl uplatit policisty penězi a dřevem

Vsetín - Z podplácení podezírají policisté dva muže z Valašska, kteří údajně nabízeli policejní hlídce při silniční kontrole peníze a dřevo za to, když muži zákona zapomenou na to, že čtyřiatřicetiletý řidič z Halenkova pil před jízdou alkohol. Podle vsetínské policejní mluvčí Lenky Javorkové jim hrozí až šest let vězení. Policisté zastavili vůz v srpnu krátce před půlnocí, trestní stíhání bylo podle Javorkové zahájeno v úterý. Řidič v létě absolvoval dechovou zkoušku, která prokázala, že před jízdou pil alkohol.

„Osádka vozidla začala policistům nabízet úplatek ve výši 500 korun pro každého strážce zákona, pokud nebudou pochybení řidiče řešit. Když muži v oktávce viděli, že u policistů nepochodí, pokoušel se spolujezdec nabídnout vyšší částku, a to 5000 korun a k tomu fůru dřeva,“ doplnila Javorková.

Řidič z Halenkova se bude zpovídat ještě z další trestné činnosti. V úterý v noci ho hlídka v domovské obci zastavila znovu. Řídil opět opilý, a to i přes zákaz řízení, který mu uložil soud. „Dechový přístroj naměřil 2,24 promile alkoholu. Šofér je tedy podezřelý i z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uzavřela Javorková.

Vydáno pod