Poslanec Babák se popral v baru, přišel o zuby

Praha - Poslanec VV Michal Babák se v noci na dnešek popral v baru v centru Prahy, při potyčce byl lehce zraněn. Babák se pohádal s jedním stálým hostem baru Blue light a slovně a fyzicky ho napadl, při rvačce přišel o dva zuby a pak zavolal policii. Dnes odpoledne k incidentu uvedl, že se jednalo o banální spor, který vyústil v potyčku, a záležitost už urovnal. Informaci přinesla Metropol TV.

„Během včerejšího večera jsme řešili banální osobni spor, který vyvrcholil zbytečnou fyzickou potyčkou. Dnes jsme spor vyřešili osobním rozhovorem, a tím považujeme celou záležitost za uzavřenou,“ stojí ve společném prohlášení účastníků incidentu, které rozeslal tiskový odbor VV. Pod prohlášením je kromě Babáka uveden Jaroslav Háša.

Majitel baru František Ludačka uvedl, že Babák do jeho podniku pravidelně docházel. „Choval se přezíravě a arogantně, zkrátka nepatřil k oblíbeným hostům,“ řekl serveru Týden.cz. Později se k události již nechtěl dále vyjadřovat. U konfliktu nebyl, odešel prý zhruba hodinu předtím. Babák se podle něj pohádal s jedním stálým hostem, kterému řekl, že mu překáží v cestě a vulgárně se na něj obořil. Dotyčný mu oplatil stejným výrazem. Babák mu pak dal ránu pěstí, kterou mu druhý muž vrátil a vyrazil mu při tom dva zuby. Babák poté zavolal policisty. Na místo dorazili vedle záchranářů i tři policejní vozy. Podle svědků údajně pil Babák alkohol. 

Informace o rvačce v pražském baru Blue Light potvrdila policie. „Dnes kolem 00:30 jsme přijali oznámení o potyčce v baru na Praze 1 v ulici Josefská, při níž došlo k lehkému poranění jedné z osob,“ uvedla pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policisté podle ní událost prošetřují, aby zjistili, co se na místě stalo.

Po incidentu na místo dorazila záchranná služba. Její mluvčí Jiřina Ernestová se dnes k případu odmítla vyjádřit. Člověk, kterého v noci záchranka ošetřila, si podle ní nepřeje podávat k případu jakékoli informace.

Místopředseda Jarolím: Babák dělá klukoviny

Zda se bude incidentem zabývat předsednictvo VV, zatím není známo, uvedla místopředsedkyně strany a Poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová. „Podle mě se ale pan poslanec Babák vytrestal sám už tím, že přišel o zuby,“ uvedla Klasnová. „Já moc doufám, že klukovina a rvačky Michala Babáka se na předsednictvu řešit nebudou,“ sdělil místopředseda VV Tomáš Jarolím.

Babák se v posledních měsících potýkal s podezřením z toho, že při operacích s účtem VV a sponzoringu strany postupoval nestandardně. VV mu kvůli tomu pozastavily členství ve straně. V úterý mu ho obnovily.