Aplikace v mobilu pomohla chytit zloděje

Praha - Pražští policisté zadrželi ve středu dvaatřicetiletou ženu a osmadvacetiletého muže, kteří údajně ukradli v Krakovské ulici odloženou kabelku. Ženu přivedla na policejní stanici sama majitelka kabelky. Muže se podařilo vystopovat díky speciální aplikaci na lokalizaci, kterou měla žena v telefonu. Informoval o tom pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Údajnou zlodějku přivedly na služebnu dvě ženy, které ji zadržely bezprostředně po krádeži. Jedné z nich kabelka patřila. Policisté zjistili, že zadržená měla komplice, kterému kabelku i s mobilem po krádeži předala. Díky shodě náhod měl jeden z policistů shodný model telefonu s podobnou službou. Žena tak mohla svůj ukradený telefon „spárovat“ a díky tomu policisté zjistili, kde se lapka pohybuje. Chytli ho na náměstí Míru. 

Muž i žena jsou nyní obviněni z krádeže, za což jim hrozí až dva roky vězení. Trest ale může být vyšší, protože oba mají v trestním rejstříku už několik záznamů.

Při prohledávání kabelky zadržené ženy si jeden z policistů zabodl do prstu injekční jehlu schovanou ve švu, a to přesto, že měl kožené rukavice. Zadržená je drogově závislá, policista je proto nyní v pracovní neschopnosti a podstupuje vyšetření, která mají ukázat, zda se nenakazil infekční nebo nevyléčitelnou chorobou.

Vydáno pod