V pátek tropy, o víkendu přízemní mrazíky

Praha – Závěr zkráceného pracovního týdne přinese letní teploty kolem 28 stupňů, o víkendu se ale citelně ochladí. Meteorologové dokonce předpovídají na horách sněžení, v neděli pak přízemní mrazíky a teploty v rozmezí jen 11 až 15 stupňů.

Do Česka nyní proudí teplý vzduch od jihozápadu. Zítra bude jasno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 24 až 28 stupňů Celsia. V pátek bude ještě tepleji, rtuť teploměru by mohla vyšplhat až na 30 stupňů. Během odpoledne ale zasáhne Česko déšť. Na většině území bude pršet, místy s kroupami. Meteorologové varují před přívalovými srážkami a také silným větrem.  

V sobotu bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, na horách sněhovými, bouřky už jen ojediněle. Teploty v noci spadnou na 8 až 12 stupňů, na Moravě a ve Slezsku bude trochu tepleji – 14 stupňů, nejvyšší denní teploty se ale budou pohybovat jen mezi 12 až 16 stupni. Neděle by měla být chladnější, ráno se vyskytnou četné přízemní mrazíky, teploty v noci budou v rozmezí +3 až -1 stupeň,  přes den pak pouhých 11 až 15 stupňů. Podobný ráz počasí bude panovat i v pondělí, od úterý by se mělo začít oteplovat.

Předpověd počasí (zdroj: ČT24)