Řidič jedoucí v protisměru zabil na D1 sebe a další dva lidi

Brno - Tři lidé zemřeli v noci z pondělí na úterý na dálnici D1 na Brněnsku při srážce osobního auta s vozem jedoucím v protisměru. Proč auto jelo v protisměru, policisté zjišťují. Dálnice byla po střetu na 181. kilometru ve směru na Brno uzavřena, policie dopravu odkláněla na exitu 178. Provoz byl obnoven kolem půl druhé ráno.

Osobní auta se srazila po 22. hodině. „Při srážce zahynul řidič auta, které jelo v protisměru. Ve voze byl sám. Těžkým zraněním na místě podlehla i spolujezdkyně z druhého vozidla; po převozu do nemocnice pak zemřela mladá žena,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová s tím, že další tři spolucestující z druhého vozu utrpěli zranění. „Muž měl těžká zranění nohou. Byl při vědomí a přepravili jsme ho na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Další dva pacienti skončili na urgentním příjmu Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně se středně těžkými poraněními.

O nehodě hovoří mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška (zdroj: ČT24)

„Oba havarované vozy měly zahraniční registrační značky,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Podle prvotních informací jelo v protisměru vozidlo s rakouskou poznávací značkou, střetlo se slovenským autem. Bližší okolnosti nehody policie vyšetřuje.