Ve Valašském Meziříčí o koupání nepřijdou. Hygienici mu nakonec dali zelenou

Jižní Morava - Valašské Meziříčí může slavit. Po šetření krajské a okresní hygieny byly na sklonku minulého týdne stanoveny podmínky, za kterých je možné koupaliště, zaplavené při květnových povodních otevřít ještě v letošní sezóně. Dokonce s více jak týdenním předstihem, než bylo původně plánováno. A tak o prodlouženém horkém víkendu omezenou nabídku koupaliště využilo více než 800 lidí.

Pro návštěvníky je od soboty 3. července připraven plavecký bazén, sprchy, šatny, hřiště na plážový volejbal, herní koutek pro děti a stánky s občerstvením. „Vzhledem k tomu, že nebudeme moci zajistit celé spektrum služeb, včetně ohřevu vody, bude také stanoveno úměrně nižší vstupné,“ sdělil jednatel společnosti ST Servis Jiří Brož. A lidé při placení skutečně ušetří – za celodenní vstupné zaplatí pouhých 24 korun.

Současně probíhají práce na opravách rekreačního bazénu. Pokud bude přát počasí, mohl by být zprovozněn kolem 20. července, ale pouze s jednou atrakcí, a to skluzavkou. „Zveme všechny k návštěvě koupaliště. Zároveň bychom chtěli všem poděkovat za pochopení, protože bude současně za provozu probíhat rekonstrukce rekreačního bazénu tak, aby mohl být otevřen co nejdříve,“ dodala místostarostka Dagmar Lacinová (ČSSD).

Reportáž Josefa Kvasničky (zdroj: ČT24)

Povodeň na koupališti způsobila škody za pět milionů

Květnová povodeň způsobila na koupališti škodu za více než pět milionů korun. Bazény jsou pod stálým a ostrým drobnohledem hygieniků. Fyzikální a chemické vlastnosti vody kontrolují každé tři hodiny, mikrobiologický rozbor pak hygienici budou provádět hned dvakrát do měsíce, přitom na jiných bazénech tato kontrola standardně probíhá jen jednou za měsíc.