Před spravedlností se muž ukrýval doma ve skříni

Brno - Aby se vyhnuli spravedlnosti, jsou zločinci schopni hledat si úkryt kdekoli. Když ale policie klepe na dveře a není úniku, v panice berou zavděk i starými osvědčenými skrýšemi. Své o tom ví brněnská hlídková služba, před kterou se zločinec schoval do skříně.

Šestatřicetiletý muž měl už v srpnu na příkaz Městského soudu v Brně nastoupit do vězení. Svoboda mu ale zachutnala natolik, že se ve vězení neobjevil ani měsíc po vynesení rozsudku. Sedmého září po něm proto bylo vyhlášeno pátrání a po třech týdnech zločince objevila hlídková služba. „Přes okno zahlédli muže, který odpovídal popisu, měl navíc v ruce předmět, který mohl svým tvarem napovídat, že jde o střelnou zbraň,“ popsal mluvčí brněnské policie Pavel Šváb.

Policisté muže několikrát vyzvali, aby otevřel, ten ale místo toho v bytě zhasnul. „Křičeli na něho, ať otevře, a bušili na dveře,“ potvrdil svědek, který v domě bydlí. Pak už ale policistům došla trpělivost a dveře vyrazili.

Policejní mluvčí Pavel Šváb k případu (policejní záběry) (zdroj: ČT24)

Zločinec se ale nedal snadno a s policisty si zahrál na schovávanou – nechal je prohledat všechny místnosti v bytě. V té poslední byli úspěšní, muže našli ukrytého ve skříni s oblečením. Protože odmítal vylézt, museli mu odtamtud pomoci. Neoriginální skrýš se tak stala zločinci osudnou, ještě tentýž večer ho policisté dopravili do vazební věznice.

„Policisté nacházejí hledané osoby často zastlané do peřin nebo schované pod postelí, ale aby se někdo před policisty schoval do skříně, to jsme ještě nezažili,“ dodal Pavel Šváb.