Karlovská padesátka se odkládá na únor, není sníh

Velké Karlovice - Mizející sníh přinutil pořadatele devátého ročníku závodu v běhu na lyžích klasickou technikou,  Karlovské padesátky - třetího závodu letošního seriálu Ski Tour - změnit datum jeho konání. Závod se tak neuskuteční v pátek a sobotu, ale až v náhradním termínu 26. února.

„Důvod přesunutí termínu je jasný, i přes nedávné sněžení je nízká sněhová přikrývka na trati,“ konstatovala Zdenka Mouleová z Informačního centra ve Velkých Karlovicích.

„Bohužel nám nezůstal žádný starý sníh na více než 50 procentech trati. Ve spodní části a v úsecích lesa je v podstatě pouze nový sníh, zhruba 20 cm, a pro 300, 400 lidí je to poměrně málo. Závodníci byli o přesunu data závodu informováni mailem,“ dodal Karlovický starosta Miroslav Koňařík (nez.). Karlovská padesátka se zařadila mezi pět nejprestižnějších závodů tohoto druhu v České republice a je součástí seriálu Ski Tour. „Závodníci budou moci poměřit své síly na dvou distančních tratích klasickou technikou na 50 nebo 25 kilometrů,“ doplnil Roman Kalabus ze Sdružení Valašsko - Horní Vsacko.

Závod je vhodný pro závodníky i rekreační lyžaře. Soutěží se v kategoriích muži (dále rozděleni dle věku), ženy, dorostenci a junioři. Padesátikilometrovou trať zdolávají pouze muži. Ostatní kategorie závodí na trati dlouhé pětadvacet kilometrů. Pět nejrychlejších běžců nejdelší trasy obdrží prémie celkem za 50 tisíc korun. Absolutní vítěz získá putovní pohár. Věcné ceny ve všech kategoriích vydají celkem za 50 tisíc korun. Závodu se obvykle účastní okolo 200 lidí.

Vydáno pod