Příčinou požáru haly je nejspíše závada na elektroinstalaci

Zlín - Za rozsáhlý požár skladovací haly se stavebním materiálem může s největší pravěpodobností technická závada na elektroinstalaci. Vyšetřovatelé předběžně vyloučili ostatní možné příčiny a zkoumají elektrické rozvody uvnitř vyhořelé haly. Na místě jsou i zástupci firmy, kteří odhadují škody po úplném uhašení požárů. Podle majitelů je to nejméně deset milionů, ale škoda může být mnohonásobně vyšší. „Zničený je nejen uskladněný stavební materiál, ale i samotná hala je výrazně poškozená,“ doplnil mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček. Majitelé škodu nadále vyčíslují, její přesná výše by měla být stanovena v následujících dnech.

Požár vypukl v pátek krátce po 19. hodině ve skladovací hale v Přílukách, průmyslové části Zlína. V hale hořely plasty, fólie nebo okna, tedy věci, které rychle hoří. Hasiči proto požár museli urychleně lokalizovat a zabránit tomu, aby se rozšířil do okolí. Požár dostali pod kontrolu před 21. hodinou, do půlnoci hasiči dohašovali menší ohniska požáru. Na místě zasahovalo 13 hasičských jednotek z okolí.

Požár zasáhl plochu zhruba 50 krát 20 metrů, což představuje asi polovinu skladovací haly. Co nebylo uvnitř poškozeno přímo plameny, poškodilo sálavé teplo. „Kromě uskladněného stavebního materiálu byly požárem zasaženy také nejméně tři vysokozdvižné vozíky. V místě nejsilnějšího působení požáru došlo ke zničení a zřícení skladovacích regálů a k narušení dalších konstrukčních prvků,“ řekl Mitáček.

Mluvčí hasičů Zlínského kraje Ivo Mitáček o požáru haly (zdroj: ČT24)
Skladované věci uvnitř haly jsou po požáru zcela zničené
Zdroj: HZS Zlínského kraje
Vydáno pod