V Přerově omezili parkování a snížili rychlost

Přerov - V Přerově se rozhodli kvůli přetížené dopravě zpřísnit regulaci provozu v centru města. Ulice začaly lemovat desítky nových dopravních značek označujících zónu s dopravním omezením. Řidiči musejí počítat s omezeným parkováním i se sníženou rychlostí. Značky radnice instalovala po dohodě s krajským úřadem.

„Řidiči mohli dosud zastavit auta, kde chtěli, pokud tam nebyl zákaz zastavení. Takže nám parkovali po ulicích mimo parkoviště. Nyní máme zónu centrum, což znamená, že nikde jinde než na vyhrazených parkovištích nesmí zastavit. Důvodem je to, aby se nám uvolnily v centru ulice,“ uvedl mluvčí radnice Bohuslav Přidal.

Město mělo problémy s řidiči například na náměstí, kde auta stávala po levé části komunikace, ale i v Mostní či v Pivovarské ulici. „Týká se to celého centra, značky jsou nyní umístěny ze všech stran,“ doplnil mluvčí.

Řidiči mohou nyní v celé zóně parkovat pouze na parkovištích. Mimo parkoviště mohou zastavit jen na dobu nezbytně nutnou k nastoupení nebo vystoupení či k naložení nebo k vyložení nákladu. Za porušení zákazu stání může strážník na místě udělit pokutu až do 2 000 korun. Značení snižuje na některých místech centra rychlost na 30 kilometrů v hodině.