Policie kontrolovala řidiče na jižní Moravě

Vysočina - V letošním roce se na českých silnicích stalo rekordní množství dopravních nehod. Proto o tomto víkendu proběhly rozsáhlé kontroly řidičů na jižní Moravě. U každého prověřovali technický stav auta i to, jestli pil před jízdou alkohol.

Při noční dopravněbezpečnostní akci na Vysočině odhalili policisté třicet devět podnapilých řidičů. V Břeclavi měl jeden řidič v krvi dokonce 2,4 promile alkoholu.

Policisté sledovali předem vytipovaná místa, která jsou obvykle problémová. „Nás momentálně tíží ta místa, která jsou nehodová a kde máme zvýšené následky nehodovosti,“ vysvětluje Petra Švejda z dopravní policie Jihomoravského kraje.

Překvapivé byly výsledky akce ve Zlínském kraji. Před jízdou se napila jen jedna řidička, dle svých slov si dala půllitr vína. Podle policie to ale bohužel neznamená, že by obliba alkoholu u řidičů klesla.

Řidiči na Zlínsku se chovali poměrně ukázněně, a to i co se týče rychlosti. Jana Bártíková, mluvčí zlínské policie informovala o výsledku akce: „Zkontrolovali jsme asi 500 řidičů. Překvapilo nás, že v posledních dnech i týdnech jezdí docela pomalu. Z té pětistovky kontrolovaných překročilo jen 16 řidičů rychlost.“