Zrušení přechodů pro chodce zlepší v Novém Jičíně dopravu v centru města

Nový Jičín - K velké nelibosti některých pěších dočasně zmizelo v Novém Jičíně několik přechodů pro chodce. Podle radnice se zlepší plynulost a bezpečnost dopravy v centru města. Kvůli půlroční objížďce totiž Novým Jičínem projede o několik tisíc aut denně navíc.

Na betonové zátarasy na okraji chodníků a dočasně zrušené přechody pro chodce nedaleko kruhových objezdů v centru Nového Jičína narazí chodci, kteří by chtěli přejít hlavní silnici. Některým se to nelíbí, stěžují si na to, že musejí obcházet daleko. Pro toho, kdo není zvyklý, je to komplikace.

Podle zástupců radnice bylo z důvodu nárůstu dopravy dočasně zrušeno sedm přechodů pro chodce z celkových dvanácti. Silnice I/35 z Valašského Meziříčí do Hranic je totiž až do podzimu z důvodu rekonstrukce uzavřena a řidiči nyní využívají objížďku přes Hodslavice a Nový Jičín. Jaromír Stecula z dopravního inspektorátu uvedl, že policie opatření v Novém Jičíně přivítala v zájmu zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy přes město. Místostarosta Nového Jičína Vladimír Bárta doplnil, že opatření by také měla zvýšit bezpečnost chodců.

Zástupci města předpokládají, že dočasně zrušené přechody pro chodce budou obnoveny na konci října.

Vydáno pod