Ostravští volejbalisté porazili Brno posedmé v řadě

Ostrava - V posledním utkání extraligy se ostravští volejbalisté střetli s celkem Brna. Předposlední tým tabulky přehráli jednoznačně po 69 minutách 3:0. Stejným poměrem skončilo ve prospěch týmu z moravskoslezské metropole předchozích šest vzájemných utkání.

Naposledy uhráli Brňané set proti Ostravě 7. března loňského roku, když vyhráli 3:0. „Já myslím, že oni z nás mají příliš respekt, což je dobře, protože ten respekt těch družstev nepřijde jen tak z ničeho. Já jsem rád, že ta mužstva respekt mají a možná už se bojí vstoupit do toho zápasu s tím, že prohrají. To si myslím, že je jejich největší chyba a naše výhoda,“ řekl trenér VK Ostrava Zdeněk Šmejkal. Do posledního vzájemného měření sil vstoupili lépe Jihomoravané a vedli až o pět bodů. Domací Ostravě se však nakonec podařilo první set vyhrát 25:21.

Reportáž Ladislava Lhotského (zdroj: ČT24)

„Možná tam byl ze začátku problém v tom, že nám chyběl Aleš Správka, který je jednou z hlavních opor našeho týmu. Tím, že jsme ho neměli na tom hřišti, tak jsme byli takový nesví trošku,“ myslí si nahrávač VK Ostrava Zdeněk Haník. V dalších dvou sadách byli ostravští volejbalisté pod vysokou sítí i bez svého kapitána Aleše Správky, kterého trápila viróza, jednoznačně lepší a Brnu nic nepovolili. Domácí vyhráli zbylé sety 25:20 a 25:16 a tím i celé utkání 3:0. Ostravě patří v extraligové tabulce 3. místo, Brno je desáté.