Fanoušci Komety zaplavili brněnské náměstí Svobody

Brno - Modrobílá šlechta vyrazila hokejovou Kometu podpořit nejen přímo do arény v Pardubicích, ale také na brněnské náměstí Svobody. Před velkoplošnými obrazovkami se první fanoušci začali scházet od brzkého odpoledne. Náměstí bylo zcela zaplněné, podle odhadů se na místě sešlo až šest tisíc lidí.

Několik desítek šťastlivců, kteří získali lístky na dnešní zápas, se sešlo u Janáčkova divadla, odkud v autobusech společně odjeli na zápas.

NO COMMENT: Odjezd fanoušků Komety na první finálový zápas (zdroj: ČT24)

Ti ostatní utvořili modrobílý kotel přímo na hlavním brněnském náměstí. V 17:00 bylo náměstí plné fanoušků. Kdo neměl modrobílé oblečení, ten z davu výrazně vyčníval. „Kometa Brno! Kometa Brno!“ skandovali fanoušci v různých částech náměstí a jejich kolegové jim odpovídali stejným pokřikem.

Zápas byl napínavý – vždy, když se Pardubicím podařilo skórovat, brněnští hráči stav vyrovnali. A po každém gólu Komety zaplavila náměstí euforie, lidé mávali nad hlavou klubovými šálami, dělali mexické vlny, objímali se a nahlas radovali.

NO COMMENT: Fanoušci na náměstí Svobody (zdroj: ČT24)

„Je mi sice zima, ale atmosféra je skvělá. Jsem ráda, že jsem tady,“ řekla jedna z fanynek po čtvrtém brněnském gólu. Před koncem zápasu, když brněnští hráči dostali čtvrtý gól a vzápětí se jim znovu podařilo vyrovnat, byla atmosféra velice vyšponovaná. Stejně tak při následném prodloužení sledovalo celé náměstí napjatě obrazovky a po konci nájezdů skleslí lidé pomalu začali opouštět prostor. 

I přes hlasité fandění bylo setkání fanoušků poklidné. Lidé všech věkových skupin se navzájem fotili se šálami svého oblíbeného klubu nad hlavou a popíjeli pivo koupené u stánků. Na pořádek dohlíželo několik desítek policistů. „Během zápasu nebyly žádné incidenty, vše proběhlo v klidu,“ řekla jejich mluvčí Petra Vedrová.