Poprvé v Česku: Okna kolejí rozzáří světelná show

Brno – Brněnské koleje Pod Palackého vrchem rozzáří unikátní světelná show. V devět hodin večer startuje audiovizuální podívaná – okna studentských pokojů budou svítit různými barvami v rytmu známých hitů. Světelný happening má v Česku premiéru. Ojedinělý projekt přivezl do Brna polský tým Piwo na pozvání zdejších organizátorů, se světelnou show podpoří koleje VUT v celostátní soutěži Kolej roku.

V areálu kolejí Pod Palackého vrchem vrcholí přípravy na velkolepou světelnou show, která dnes večer rozsvítí desítky oken v rytmu oblíbených hitů. Netradičním nápadem chtějí studenti VUT přilákat pozornost na své koleje, které se uchází o první místo v celostátní soutěži Kolej roku. Hodinovou prezentaci světelné show tvoří krátké animace, na jejichž návrzích se podíleli i zájemci z řad studentů. Instalace lamp napojených na počítač se ujali autoři polského projektu PIWO. Tým přivezl do Česka speciální program, který bude zapínat a zhasínat různobarevné žárovky v souhře se známými hudebními melodiemi. Kombinace světelných efektů a melodií rozsvítí okna kolejního bloku A05.

Přípravy na světelnou show (zdroj: ČT24)

Projekt PIWO proslavil své autory, studenty Technické univerzity v polské Vratislavi, už před pěti lety. Celý svět tehdy obletělo video budovy s blikajícími okny v rytmu moderních hudebních skladeb. Čeští studenti se mohli na dnešní první české realizaci podílet vytvořením vlastních animací. Na facebookové stránce soutěže Kolej roku umístili pořadatelé aplikaci, ve které si mohl každý zájemce zkusit navrhnout osobitou animaci.

Světelná show zahájí studentskou party v kampusu kolejí VUT. Předcházet budou koncerty kapel pod širým nebem, přihlížející mohou zakončit večer v klubu na studentské afterparty.