AVÍZO: Galerie města Loun přivítá Tomáše Císařovského

Galerie města Loun si pomalu nachází své návštěvníky. V současné době se pilně připravuje další výstava, jejíž vernisáž je naplánována na pondělí 16. dubna. Slavnostní vernisáž zde bude mít Tomáš Císařovský a vystaveny budou výhradně akvarely, které vznikly během tohoto roku a nebyly dosud nikde vystaveny. Výstava potrvá až do 28. června 2012.  Otevřeno je v pondělí až pátek 14:00 - 19:00 hodin, popřípadě jinak po telefonické domluvě.

Galerie města Loun (nachází se ve sklepních místnostech lounského Vrchlického divadla) je známa tím, že se zde prezentují hlavně umělci s nějakým vztahem k Lounům. „Louny jsou rodištěm mé matky. Od nepaměti jsem slýchal o životě za první republiky i za války v tomto půvabném městě. Tato paměť se i pro mě stala jedním z podstatných měřítek hodnot naší společnosti. Ačkoliv jsem v Lounech příliš času sám nestrávil, vždy užasnu nad krásou vztahu města a nedalekého panoramatu Středohoří,“ uvádí Tomáš Císařovský k dotazu na jeho vztah k Lounům.

Galerie města Loun
Zdroj: ČT24/Ladislav Bába

Jinou dobu návštěvy než ve výše uvedených časech je možné domluvit po telefonu na číslech 415 653 137 nebo 415 653 141. Vstupné do galerie je 40 korun, žáci a studenti (minimálně 15 lidí) mají 50% slevu.

Ladislav Bába, Louny