S holí v ruce vyhnala seniorka z bytu podvodníky

Havířov - S holí v ruce vyhnala z bytu 75letá důchodkyně podvodníky, kteří se ji v Havířově snažili okrást o celoživotní úspory. Venku jim vzápětí nasadili pouta kriminalisté. Podezřelé dvojice, kterou znají několik let, si předtím všimli v ulicích města a sledovali ji několik hodin.

Důvěřivosti a slabosti 75leté seniorky chtěl zneužít 27letý recidivista. Snažil se jí namluvit, že je ze zdravotní pojišťovny a má za úkol sepsat seznam léků, které bere. Kromě podvodníka proklouzla do bytu také jeho 52letá teta. Když si ji důchodkyně všimla, prohledávala zrovna ložnici. „Otevřela jsem dveře a říkám, ven! Byla bych se i bránila,“ říká odvážná seniorka.

„Kriminalisté podezřelou dvojici ihned zadrželi a obvinili z porušování osobní svobody,“ doplnila,“ policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Podezřelou dvojici čeká v příštích dnech hned několik výslechů na policii. Údajně v Havířově stejným způsobem okradli nejméně pět důchodců. 

„Jen na Karvinsku těchto případů řešíme během roku několik desítek. Proto vyzýváme starší spoluobčany, aby byli obezřetní a nepouštěli podvodníky domů,“ apeluje mluvčí PČR Karviná Zlatuše Viačková.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)