Olomoucký junior přivezl medaili z bowlingového ME

Olomouc - Velkým úspěchem skončilo bowlingové mistorvstí Evropy juniorů pro Marka Talpu. Člen Olomoucké bowlingové Akademie si z dánského Løvvangu dovezl bronz ze soutěže jednotlivců. Jde o vůbec první medailový úspěch českého bowlingu na juniorských šampionátech.

Marek Talpa se v Dánsku představil ve velmi dobré formě. Po kvalifikacích pořadí všech účastníků vedl. V play off ale nestačil na pozdějšího vítěze, Nora Kulsenga, se kterým prohrál nečekaně snadno 168:228. Sám medailista proto ví, že výsledek mohl být ještě lepší. „Není to úplně zklamání, ale chtěl jsem to dotáhnout trošičku výš. Ta vidina, že bych to mohl dotáhnout až na ten titul, tam byla a nezvládl jsem to psychicky,“ litoval trochu Marek Talpa.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Osmnáctiletý Marek Talpa je členem olomoucké bowlingové akademie, která pečuje o talenty nejen z Česka, ale i z okolních zemí. O kvalitě výchovy vypovídá loňské třetí místo v české extralize a letos už mladíci z Olomouce dokonce celou soutěž vedou. „Hlavně je to všechno o tréninku. Máme tady skvělé zázemí, můžeme trénovat každý den a máme skvělé kouče. Mám tady kouče z Finska - Juha Maja, který nás opravdu učí hrát bowling,“ dodal Talpa.

Vydáno pod