Milovníci zimních sportů v létě nemusí strádat

Jižní Morava – Jít si zalyžovat nebo zabruslit. V zimě běžná věc, o prázdninách ovšem neobvyklý způsob trávení volného času. Na milovníky zimních sportů myslí i v létě řada sportovišť, která nabízejí například veřejné hodiny bruslení či lyžování.

V posledních dnech, kdy počasí lidem moc nepřálo, využila nabídky veřejného bruslení v Blansku i Klára Kučerová. „O prázdninách chodíme s dcerou asi třikrát týdně. Miluju bruslení. Po zimě, kdy jsem si ledu mohla hojně užívat, jsem si bruslení chtěla nyní zopakovat,“ vysvětlila důvod svých návštěv Kučerová. Blanenský zimní stadion je jediné místo na jižní Moravě, které lidem bruslení na opravdovém ledě nyní umožňuje.

V parných dnech nabízí kryté kluziště příjemné zchlazení, v deštivých dnech místo, kde si děti i dospělí mohou zasportovat. „Zájem je, i když se zimou se to nedá srovnat. Chodí spíš mladí hokejisté, kteří si chtějí zatrénovat,“ uvedl ředitel Služeb Blansko Radek Snopek. Ledová plocha je pro zájemce dostupná pouze asi hodinu denně. Zbytek času ji využívají hokejové týmy pro svá letní soustředění.

Milovníci lyžování se ho nemusí vzdávat ani v létě (zdroj: ČT24)

Také příznivci lyžování se svého oblíbeného sportu nemusí ani v teplých letních dnech vzdávat. V areálu Klínek v Předklášteří u Tišnova si mohou zalyžovat na trávě. Stačí jim předem se objednat a donést si vlastní lyžařské hůlky a boty. „Pro skalní lyžaře je to zpestření. Přechod ze sněhu na trávu není těžký, ale doporučil bych to spíše zdatnějším lyžařům,“ upozornil provozovatel lyžařského areálu Klínek Pavel Ivánek. I zde se ve zbytku času připravují na zimní sezónu profesionální závodníci.

Pokud se dětem či dospělým o prázdninách zastesklo po sáňkování, mohou se vydat do Němčiček na Břeclavsku na první bobovou dráhu na jižní Moravě. Dráha rozprostírající se mezi vinicemi měří téměř sedm set metrů a má pět zatáček. Jezdci mohou jet rychlostí více než čtyřicet kilometrů v hodině. Zájemce, kteří neholdují adrenalinu, potěší, že boby jsou vybaveny bezpečnostními pásy a brzdou, kterou lze regulovat rychlost jízdy.

Vydáno pod