Obyvatelé Bruntálu bojují proti ubytovně

Bruntál - Obyvatelé Bruntálu předali zastupitelům petici proti nepřizpůsobivým, kteří lidem ztrpčují život hlukem a nepořádkem. Bydlí na Ubytovně A+H, její majitel už slíbil situaci řešit.

Lidé z ulice U Potoka v Bruntále žijí ve strachu. Vedle jejich domů stojí ubytovna, ve které část nájemníků patří mezi takzvaně nepřizpůsobivé a dělá svým sousedům problémy. V zimě je většinou klid, horší to je ale v ostatních měsících. Lidé si stěžují na hluk, drobné krádeže a nepořádek. Podle majitele ubytovny ale s jeho nájemníky potíže nejsou. „Já s nimi problém nemám a co vykonávají mimo tuto ubytovnu a na veřejných komunikacích, nevím,“ řekl majitel ubytovny Jaroslav Sijka .

„Ti lidé nejsou problém jenom ne ulici U Potoka, ale opravdu jsou problém v celém městě,“ tvrdí ovšem ředitel Městské policie Bruntál Pavel Petr. Místním nakonec došla trpělivost a sepsali petici, kterou předali zastupitelům. Podle nich město přímo zasáhnout nemůže, slíbili ale alespoň pomoc při sjednávání dohody. Na tu nakonec přistoupil i majitel ubytovny. „Úleva spočívá v tom, že se bude permanentně jednat s vlastníkem objektu, že bude představován obyvatelům dané ubytovny režim, který by měli dodržovat v rámci chování na veřejných prostorách,“ vyjádřil se starosta Bruntálu Petr Rys.

Majitel ubytovny má čas do konce března, aby si se svými nájemníky promluvil. Pak se společně s autorem petice opět sejdou na městském úřadě.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)