Nový rok v jihočeském Třebkově sousedé přivítali ohňostrojem

Obloha nad malou jihočeskou vsí Třebkov nedaleko Písku, čítající zhruba kopu obyvatel (neboli též pět tuctů, čiže na šedesát kusů jedinců) se již třetím rokem o silvestrovské noci rozzářila barvami explodujících raket ohněstrůjců.

Tuto zábavu pro dospělé i bdící děti opět zorganizoval a zajistil Martin Volf - stejně jako ve zmíněném Písku, kde se po vzdání se pořádání novoročních ohňostrojů městem tohoto ujala skupina tamních nadšenců, proběhla i v této malé obci akce díky iniciativě tohoto místního mládence.

Třebkov - ledové květy
Zdroj: ČT24/Petr Hejna

Svit ještě nedávno úplňkového Měsíce se tak v nastávající mírně mrazivé noci (den předtím nakrátko útok mrazu, střídajícího předchozí přepršku, vykreslil nevídané ledové květy na kapotách vozů) pojil s barevnými gejzíry kol něj se oblohou míhajících barev a to rachotu nad hlavou se ozývalo cinkání sklenek připíjejících si sousedů.

Třebkov - přípitek sousedů
Zdroj: ČT24/Petr Hejna

Děti pak ještě odpalovaly drobnou zábavnou pyrotechniku, vzpomínalo se na loňský i premiérový předloňský ohňostroj. Nový rok tak hrstce místních začal krátkým příjemným společným přátelským setkáním na vsi.

Třebkov - po ohňostroji
Zdroj: ČT24/Petr Hejna

Petr Hejna, Třebkov

Ohňostroj v Třebkově (zdroj: ČT24)
Ohňostroj v Třebkově (zdroj: ČT24)