Soud potrestal recidivistu Hrubého podmínkou

Brno – K 40 měsícům podmíněného trestu odsoudil Krajský soud v Brně ikonu brněnské neonacistické scény Luďka Hrubého. Hrubý se měl dopouštět domácího násilí na své partnerce. Do jejich bytu v Morké-Horákově na Brněnsku vyjížděla policie pravidelně. Loni v květnu údajně svoji partnerku ohrožoval se zbraní v ruce. Do domu tehdy vtrhlo policejní komando. Soud ale nakonec Hrubému domácí násilí neprokázal. Odsoudil ho za krádež, vyhrožování a jízdu bez řidičského oprávnění.

Křik a výhrůžky slyšeli sousedé z bytu Luďka Hrubého a jeho družky v Mokré-Horákově často. Policie tam vyjížděla opakované, vyšetřování se vždy zastavilo na tom, že partnerka Hrubého obvinění nakonec vždy popřela a stáhla. V květnu ženu údajně ohrožoval se zbraní v ruce. Do domu tehdy vtrhlo policejní komando, Hrubý ale stihl utéct. Na policii se sám přihlásil o několik dní později.

Fyzickým potyčkám přihlíželo i jejich dítě a právě s ohledem na ně policie stíhání zahájila. Dítě totiž obvinění stáhnout nemůže.

Luděk Hrubý není pro jihomoravské kriminalisty žádným nováčkem. V minulosti stál v čele neonacistické chuligánské skupiny Johny Kentus Gang. Několik let taky poměrně úspěšně podnikal, byl třeba šéfem bezpečnostní agentury, která hlídala utkání Zbrojovky Brno nebo hokejové Komety. Pak ale propadl automatům. Podle serveru antifa.cz tak rychle o vydělané peníze přišel, navíc se od něj začali odvracet jeho vlivní známí. Zklámání začal utápět v drogách.