Kometa selhala na Spartě. Do play-off nepostoupila

Praha - Hokejisté Sparty deklasovali v 52. kole extraligy Kometu Brno 6:0, loňský finalista tak bude v play-off chybět. Pražané o výhře definitivně rozhodli ve třetí třetině, ve které se čtyřikrát střelecky prosadili. Sparta skončila v tabulce pátá a ve čtvrtfinále play-off se utká s Třincem, Brno čekají duely ve skupině o 11. až 14. místo.

Kometě se nepovedl už úvod zápasu. Po opatrném „oťukávání“ trefil Jaroslav Hlinka ve 4. minutě rameno brankáře Trvaje. O minutu později už Sparta vedla. Ivan Rachůnek na sebe v 5. minutě za brankou natáhl oba obránce a Přibyl před brankou měl po jeho přihrávce spoustu prostoru pro přesné zakončení.

V 8. minutě se Kometa v rozmezí půl minuty dopustila dvou faulů a dvojnásobnou přesilovou hru využil Sičák, který Trvaje prostřelil od modré. Zaskočení Brněnští si v první třetině nevytvořili žádnou větší šanci. Naopak ještě zvýšit mohl ve 13. minutě Pacovský, kterému se ale nepodařilo přehodit Trvajův beton.

V úvodu druhé části měla Kometa problémy se vůbec dostat do útočného pásma. Na druhé straně naopak ve 25. minutě trefil Pilař tyčku. Sparta kontrolovala hru a Brno nepustila do hry ani ve čtyřminutovém oslabení po hře vysokou holí Krsteva. Až v závěru přesilovky střílel těsně nad horní tyčku Petrovický. Ve 39. minutě pak spálil velkou šanci kapitán Čermák, který si neporadil s pukem před odkrytou brankou.

Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Brno (zdroj: ČT24)

Třetí branku přidala Sparta 37 vteřin po začátku třetí třetiny. Pacovský se trefil z vrcholu kruhu ve chvíli, kdy se z trestné lavice vracel brněnský Tomáš Svoboda. Čtvrtou branku přidal v přesilovce Sparty ve 46. minutě Ton, pro kterého to byla zároveň 250. branka v jejím dresu.

Zbytek utkání si Sparta pohlídala, Kometa byla naprosto odevzdaná. Na konečných 6:0 zvýšili v 58. minutě Bahenský a v poslední minutě Jánský.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 6:0 (2:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Přibyl (I. Rachůnek, Philipp), 9. Sičák (J. Hlinka), 41. Pacovský (P. Ton, J. Hlinka), 46. P. Ton (Pilař, Krstev), 58. Bahenský (Forman, D. Kočí), 60. Jánský (Milam). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Charvát, Hejl. Vyloučení: 5:8, navíc Švrček, T. Svoboda, M. Hruška (všichn Brno) všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6 666.

Sparta: Pinc - Pilař, Sičák, Hunkes, Gřegořek, Philipp, Jan Hanzlík, Milam, Krstev - Pacovský, J. Hlinka, P. Ton - Hovorka, Broš, S. Treille - Jánský, Přibyl, I. Rachůnek - D. Kočí, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Votruba.

Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Kováčik, Švrček, Valach, Malec, M. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Holec, Jakub Svoboda - Lušňák, Petrovický, Dlouhý - Němec, Erat, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo, Zubíček.

Vydáno pod