Osvěta na prvním místě

Šternberk - Zdravotníci Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny Agel, vyrazí do mateřských školek, aby dětem zábavnou a naučnou formou vysvětlili, proč je důležité si pravidelně mýt své ruce.

 „Dětem budeme vysvětlovat, proč je důležité si pravidelně mýt své ruce a co vše jim hrozí v případech, když budou hygienu rukou zanedbávat – to vše naučnou, ale zároveň zábavnou formou,“ vysvětluje hlavní sestra šternberské nemocnice Bc. Lenka Neumannová s tím, že celá akce bude uskutečněna pod taktovkou her a soutěží.

Zdravotníci si povolají na pomoc bacila Emila, který bude společně se svými kamarády prostřednictvím scének dětem vysvětlovat, jak důležité je dodržování zásad správného mytí rukou.

„Kromě toho čekají na děti filmové ukázky účinků bacilů a za pomoci básniček dětem ukážeme, jak si ruce správně umýt. Na závěr si pak děti budou moci pomocí speciální lampy ověřit, zda se naučily své ruce mýt správně. Neumytá místa se pod lampou projeví barevně odlišně od umytých,“ prozrazuje hlavní sestra.

Mytí a dezinfekce rukou patří mezi nejjednodušší způsoby, jak zabránit vzniku a šíření infekcí. Přestože si mnozí z nás myslí, že mytí rukou není žádná věda, každoroční testy dokazují, že tak běžný úkon, jakým je mytí rukou, zvládá správně jen málokdo. I proto nemocnice skupiny AGEL každoročně pořádají akce, zaměřené na správnou techniku mytí rukou. Mnozí účastníci těchto akcí jen zírají, když pod UV lampou naleznou barevná neumytá místa.

Zájemci ze strany mateřských škol se mohou hlásit i nyní. Pokud budou chtít, aby bacil Emil dorazil i k nim, stačí zavolat na telefonní číslo 725 500 679 paní Ing. Darině Formánkové, dodala mluvčí holdingu Agel Hana Szotkowská.