Brutální přepadení třinecké čerpací stanice

Třinec - Jen hodinu trvalo policistům, než zatkli násilníka, který v Třinci brutálně přepadl obsluhu čerpací stanice. Čtyřiadvacetiletý recidivista neváhal pro 10 tisíc korun zmlátit pokladní dřevěnou tyčí. Mladík počká na začátek soudu ve vazební věznici.

Policejní manévry v ulicích Třince a na stadionu kvůli bezpečnosti hokejových fanoušků během zápasu mezi domácími a pražskou Spartou se vyplatily. Když policisté ve vysílačkách uslyšeli informaci o ozbrojeném přepadení na čerpací stanici, okamžitě vyrazili. V cele tentokrát neskončil nikdo z fandů hokeje, ale ozbrojený a agresivní násilník.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Mluvčí policie Vlastimil Starzyk informoval, že pachatel požadoval po obsluze finanční hotovost a zároveň na obsluhu zaútočil tyčí, kterou si donesl a několikrát s ní obsluhu udeřil.

Pokladní se po přepadení psychicky zhroutila. Policistům řekla, že se už na pumpu nechce vrátit. Šedesátiletou prodavačku teď v práci zastupuje její kolegyně.

Policie zajistila dvaceti čtyřletého muže z Karviné, který byl několikrát soudně trestán. Recidivista se po přepadení sice stačil převléct a ukradené peníze schoval do křoví, ale nepomohlo mu to. Za necelou hodinu už s pouty na rukou seděl před policejním vyšetřovatelem.

Vydáno pod