Volejbalisté Ostravy jsou jeden zápas od postupu

Ostrava - Velmi blízko k postupu do semifinále volejbalové extraligy jsou hráči VK Ostrava, kteří ve dvou domácích zápasech čtvrtfinálové série play-off porazili Zlín. Na zápasy tak vedou 3:1 a poslední potřebné čtvrté výhry mohou dosáhnout už ve čtvrtek ve Zlíně.

Čtvrtfinálová série volejbalové extraligy mužů mezi týmy VK Ostrava a Fatra Zlín začala minulý týden ve Zlíně. První utkání domácí vyhráli 3:2, ve druhém jim Ostrava stejným poměrem porážku vrátila. V neděli se série přesunula za stavu 1:1 do Ostravy. Nedělní výhra 3:1 na sety dodala Ostravanům pohodu do pondělního televizního přenosu. V první sadě zvládli těsnou koncovku a za 29 minut se radovali z výhry 26:24.

Druhý set se dlouho vyvíjel lépe pro Zlín. Ten se snažil eliminovat domácího „univerzála“ Petera Michaloviče, který v nedělním utkání zaznamenal úctyhodných 39 bodů. Jenže domácí rozehrávač Haník se snažil rozdělovat své nahrávky i na další útočné hráče a Zlín to měl těžší. Přestože před koncovkou Zlín vedl o tři body, nakonec prohrál i druhý set, tentokrát za 27 minut 22:25.

Ve třetí sadě už hosté zcela odpadli a Ostravané hladce dokráčeli k výhře 3:0 na sety a vedení v sérii 3:1 na zápasy.

Zlínští byli hodně zklamaní, trenér Roman Macek byl nespokojený s klíčovými hráči.

Série pokračuje ve čtvrtek pátým utkáním ve Zlíně.

Vydáno pod