Starší hokejoví dorostenci Třince nevybojovali mistrovský titul

Třinec - Na seniorský tým nenavázali starší dorostenci Ocelářů z Třince. Ve finále extraligy prohráli svůj první duel na ledě Karlových Varů 3:4 po prodloužení a na domácím ledě museli uspět, pokud chtěli sérii prodloužit. Slezanům se to však nepodařilo. Prohráli 2:3 po samostatných nájezdech a mistrovský titul vybojovali Západočeši.

Třinečtí hokejisté měli blízko k vítězství už v prvním utkání, kdy ještě jedenáct sekund před třetí sirénou vedli, ale Karlovarským se podařilo vyrovnat a pak uspět v prodloužení. Do domácího utkání nevstoupil vítěz základní části extraligy dobře. V páté minutě poslal Západočechy do vedení Hroch. Třinci se podařilo vyrovnat Kovarčíkem ve třinácté minutě. V úvodu třetí třetiny poslal do vedení Oceláře kapitán týmu Marek Růžička.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Celek Energie však ihned po buly Ondřejem Safářem vyrovnal. Další branka už do závěru třetí dvacetiminutovky a ani v prodloužení, kdy si více šanci vypracovali Třinečtí, nepadla a došlo na nájezdy. Ty jako by byly pro Třinecké ve Werk Aréně zakleté. V semifinálové sérii se Zlínem v nich dvakrát neuspěl seniorský tým Ocelářů a nezadařilo se ani starším dorostencům. Jediné trestné střílení proměnil Sebastián Gorčík a rozhodl tak o zisku mistrovského titulu pro Karlovy Vary.