Zima nepřeje opravám, práce na silnici u Třince se odkládají už podruhé

Třinec (Frýdeckomístecko) – Plánovaná oprava silnice I/11 u Třince nezačala – Ředitelství silnic a dálnic ji již podruhé odložilo. Podle původního rozvrhu měla začít 2. dubna, kvůli špatnému počasí ale silničáři odložili začátek prací na 8. dubna. Protože zima i v první polovině dubna stále nekončí, rozhodli se pro další odklad až na 15. dubna.

Opravovat budou silničáři tah I/11 od Ropice až po Bystřici, práce tak budou probíhat především na třineckém obchvatu. Rekonstrukce potrvá čtyři měsíce, stát bude 50 milionů korun. Její začátek ovšem silničáři již podruhé odložili. Práce tak ještě nezačaly a nezačnou ani příští týden. Znamená to, že zatím nezačnou platit objízdné trasy, odkládají se také výluky linkových autobusů. „Upozorňujeme zejména cestující autobusové dopravy, že autobusy budou ještě celý příští týden řádně obsluhovat všechny autobusové zastávky a budou jezdit dle normálních jízdních řádů,“ uvedla třinecká mluvčí Šárka Szlaurová.

Práce rozvrhli silničáři do čtyř fází. Uzavřené úseky obchvatu budou během prvních dvou fází opravy objíždět řidiči přes samotný Třinec, později přes obec Odlřichovice. Současně se musí lidé, kteří kolem Třince jezdí, připravit na kolony – na některých místech bude uzavřen jeden jízdní pruh, proto se bude jezdit kyvadlově v tom zbylém.