Zlámal: Krejčího trefa je pro mě gól roku

Olomouc - Přetažený centr Ladislava Krejčího, který nakonec geniálně zaplaval za Zlámalova záda, označuje sám olomoucký gólman za gól roku. A střelu, s níž vůbec nevěděl, co si počít.

„Krejčí chtěl asi centrovat. Neudělal jsem ani krok dopředu a asi se s tím nedalo nic dělat. Bylo to krásně trefené a míč zapadl přesně do šibenice. Myslím, že to byl gól roku,“ popsal Zlámal úvodní branku Sparty. „Sice říkám, že každý gól lze chytit, ale s tímhle jsem si nevěděl rady. A Sparta mohla dát dnes další góly,“ připomněl sedmadvacetiletý gólman neproměněné šance soupeře.

„Sparta nám v pohárovém i dnešním zápase ukázala, v jaké je momentálně formě. Hrála výborně, klobouk dolů před trenérem Lavičkou. Dnes všichni viděli, že byla Sparta lepší ve všech směrech a zaslouženě vyhrála. My se musíme se poučit z chyb. Pokud bude mít Sparta tuto formu, tak vyhraje titul,“ přemítal Zlámal.

Také olomoucký záložník Michal Ordoš navzdory porážce mluvil o soupeři jen v superlativech. „Je v obrovské formě, těžko se proti ní dá momentálně hrát,“ konstatoval Ordoš, podle nějž nemají Letenští v Gambrinus lize konkurenci. „Ale mohou mít ještě výkyvy. Náskok ještě není definitivní. Myslím, že Sparta dnes byla ještě lepší než ve středu v poháru. Neskutečně jim to lepilo a my jsme hořeli,“ přiznal třicetiletý Ordoš.

Ve druhém poločase si prý hosté dělali se Sigmou co chtěli. „Nebylo to jen o středu pole, v protiútocích chodili i sami na naši branku,“ popsal sílu protivníka nejlepší ligový střelec Olomouce.

Krejčího centr skončil v brance (28. min.) (zdroj: ČT24)