The Knife si připíše první český zářez - na Colours of Ostrava

Ostrava - Švédské duo The Knife vydává dnes, 8. dubna, album Shaking The Habitual, které si jejich tuzemští fanoušci budou moci za dva měsíce poslechnout naživo. The Knife si totiž odbudou českou koncertní premiéru na letošním festivalu Colours of Ostrava.

The Knife jsou originálními představiteli současné elektronické hudby a o originalitu se snaží nejen v hudbě. Sourozenci Karin Dreijer Andersson a Olof Dreijer, kteří duo tvoří, vystupují zásadně v anonymitě, svoje obličeje skrývají pod bizarními maskami. „Nebaví nás, když se všichni soustředí víc na lidi a tváře než na hudbu a vynášejí soudy na základě toho, jak kdo vypadá a jak se obléká,“ vysvětlují.

Anonymitou se vyjadřují také k otázce genderové vyváženosti. Provokují i ve svých textech, plných narážek na feminismus, falešnou morálku politiků nebo ekologii. The Knife vznikli v roce 1999 ve Stockholmu, až do roku 2006, kdy vydali album Silent Shout, ale vůbec nekoncertovali. Na turné, jehož součástí je mezi 18. a 21. červencem i Ostrava, se vydávají po sedmi letech.

Vydáno pod