AVÍZO: Modelářské akce v Hlubokých Mašůvkách

Nebe plné letadel bude i v letošním roce. Příznivci leteckého modelářství se na letišti Model City u Hlubokých Mašůvek na Znojemsku mohou v letošním roce těšit na řadu zajímavých akcí. Tou první budou o víkendu 20. a 21. dubna úvodní soutěže aircombatové sezony - vzdušné souboje modelů letadel z období I. i II. světové války.

Na modelářském letišti s nepřetržitým provozem je při dobrém počasí stále něco zajímavého k vidění.

Větroně
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

Testují zde svá letadla a trénují jak domácí, tak i zahraniční piloti. Někteří na špičkové úrovni jako účastníci mezinárodních i světových soutěží, jiní zde začínají s prvními modelářskými krůčky.

Letecké bitvy
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

Pro diváky přitažlivé akce zahájí v Model City o víkendu 20. a 21. dubna úvodní soutěže aircombatové sezony (vzdušné souboje modelů letadel z období I. i II. světové války). V sobotu 25. května se bude konat setkání modelářů s modely letadel a vrtulníků poháněných turbínovými motory spojené s letovými ukázkami.

Helikoptéry
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

První červnová sobota bude ve znamení ukázek modelů souvisejících s vojenskou tematikou, 10. června se uskuteční další setkání a oblíbený letecký den s ukázkami pilotáže proudových letadel a vrtulníků.

Válečná letadla
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

Letos budou mít návštěvníci Model City opět možnost spatřit na vlastní oči špičkové umění leteckých modelářů na mezinárodním mistrovství v extrémní letecké akrobacii předváděné s obřímy akrobatickými modely letadel. To se uskuteční 24. srpna.

Extrémní akrobacie
Zdroj: ČT24/Foto: archiv Model City

Antonín Šnajdar, Hluboké Mašůvky