Liberec jediným gólem porazil Olomouc a drží druhé místo

Olomouc - Hokejisté Liberce zvítězili v 10. kole baráže o extraligu na ledě Olomouce 1:0 a drží se na postupové druhé pozici. Jediný gól utkání vstřelil ve 14. minutě kapitán Bílých Tygrů Petr Nedvěd. Gólman Marek Schwarz udržel podruhé v letošní baráži čisté konto.

Olomouc, která už ztratila naději na postup, měla v sestavě opět čtyři juniory a jednoho staršího dorostence. Už ve druhé minutě se do velké šance dostal domácí Švaňhal, ale Schwarz jeho ránu vyrazil. Na druhé straně měl po Rácově chybě a Duškově akci šanci Bárta. Schwarz zase musel zasahovat proti Divišovi.

Severočeši se dočkali ve 14. minutě, kdy po chybné rozehrávce domácích přihrál Duda Nedvědovi, jenž překonal mladíka Lukáše. Pak se kolem Rašnera přehnal Dušek, bekhendem však minul. V druhé části mohli zvýšit náskok Liberce Bulík a Dušek, ale Lukáš svůj tým opět podržel. Domácí se předvedli v ofenzívě ve 28. minutě, jenže Divišův průnik Schwarz zneškodnil.

V dalším střídání pak našel zpoza branky Rác Kucseru a liberecký gólman zasáhl jen s velkou dávkou štěstí. Za Bílé Tygry měl možnost Nedvěd a Pospíšil trefil tyč. Na druhé straně mohl srovnat Králík, Schwarz opět místo u levé tyče dobře utěsnil. V závěrečném dějství začali aktivně hosté, s pokusy Bulíka a Pospíšila si však poradil pozorný Lukáš.

Domácí poté přežili další početní výhodu Liberce a stále drželi nadějný stav. Ve 48. minutě se navíc Olomouci naskytla možnost přesilové hry po faulu Špačka, ale za celé dvě minuty se vůbec nedostala k ohrožení branky hostí. Olomoučtí však paradoxně mohli vyrovnat, když se nahozený puk nepředvídatelně odrazil od mantinelu a Schwarz si jej málem srazil do sítě. Těsný náskok už ale Liberec udržel.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 14. Nedvěd (Duda, Derner). Rozhodčí: Turčan, Polák - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 2314.

Olomouc: Lukáš - Bartoň, Ondrušek, Kříž, Janáček, Valenta, Kadela, Rašner - Kucharczyk, Diviš, Selingr - Švaňhal, Herman, Novotný - Rác, Kucsera, Vodný - A. Jergl, Králík, Lehečka. Trenéři: Fiala a Tomajko.

Liberec: Schwarz - Čakajík, Derner, Štich, Čutta, Výtisk, Šimek, Jánošík, Kajínek - Duda, Nedvěd, Víšek - T. Pospíšil, Bulík, D. Špaček - Kudrna, Filippi, Bulíř - T. Urban, Bárta, Dušek. Trenér: Hynek, M. Černý a Kapoun.

Petr Fiala (Olomouc): „Ve dvou duelech za sebou jsme nedali ani gól, takže nemůžeme být úspěšní. Prohráli jsme dvakrát 0:1, ale je to jako prohrát 0:5. Těsná prohra neznamená, že s extraligou držíme krok. Je vidět, že v zakončení je třeba více důrazu. Pozitivní je, že se drží mladí hráči i brankář Lukáš. Ale uvidíme, zda to dokážou zopakovat ve třech či čtyřech zápasech po sobě. Věřím, že vyhrajeme v Mladé Boleslavi, abychom zlomili špatnou sérii.“

Pavel Hynek (Liberec): „Jsme rádi za tři body. V pátek jsme hráli v Mladé Boleslavi špatně a v naší hře byla vidět nervozita. Podržel nás Marek Schwarz. Pořád jsme čekali na druhý gól, protože vedení 1:0 je ošidné. Ve druhé třetině jsme ho mohli přidat. Nesehráli jsme dobře přesilovky, bylo tam málo střelby. Domácím výborně zachytal junior Lukáš. Ve posledních dvou utkáních baráže se rozhodne o sezoně. Může se to zamíchat a bude rozhodovat poslední kolo.“

Vydáno pod