Kvitová prohrává s Makarovovou, zápas se dohraje dnes

Londýn – Páteční odpoledne na Wimbledonu pro Petru Kvitovou asi nebylo z těch, na které česká tenistka bude vzpomínat s radostí. Utkání třetího kola s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou bylo nejdříve přerušeno kvůli dešti za stavu 3:3 v první sadě. Tu Kvitová večer vyhrála, avšak poté, co v druhém setu vedla 2:0, prohrála osm her v řadě a od pravděpodobné prohry ji zachránilo až odložení zápasu na sobotu kvůli nevyhovujícím světelným podmínkám. Marakovová tak vede 6:3, 2:6 a 1:2. Stejně jako Kvitová dohrají v sobotu svá utkání 3. kola i další české tenistky Petra Cetkovská a Eva Birnerová.

Kvitová a Makarovová šly do šaten kvůli dešti za stavu 3:3 v prvním setu. Když se začalo znovu hrát, Kvitová na kurtu dominovala. hrála rychle i přesně a díky tomu vyhrála pět her v řadě. První set získala 6:3 a ve druhém měla náskok 2:0. Zdálo se, že Kvitová zápas ovládá, jenomže pak přišly chyby, zhoršila pohyb a naopak Makarovová začala hrát výborně. Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy Kvitová ztratila osm her po sobě a až za stavu 0:2 ve třetí sadě si udržela servis. V tu chvíli byl zápas přerušen pro šero, což je v dané situaci výhoda osmé nasazené Kvitové.

Naopak pauza může přibrzdit rozjeté dvě zbylé Češky. Kvalifikantka Cetkovská přišla o první set, ale ve druhém za třiadvacet minut uštědřila nasazené favoritce 'kanára', načež byl zápas přerušen. Blízko k postupu do osmifinále má další kvalifikantka Birnerová, která v utkání dlouhých výměn vede nad Puigovou 6:4 a 2:1 s brejkem. Pokud Cetkovská i Birnerová své zápasy vyhrají, bude mít český tenis ve Wimbledonu jistou čtvrtfinalistku, protože by se ve 4. kole střetly spolu.

K radosti domácích diváků postoupila poprvé do 3. kola Wimbledonu Laura Robsonová. Bývalá vítězka juniorky na londýnské trávě zdolala Marianu Duqueovou-Marinovou z Kolumbie pod zataženou střechou na centrálním dvorci 6:4, 6:1. „Byla jsem ze začátku nervózní, ale ona ještě více,“ řekla levou rukou hrající Britka. „Každý výhra na centrkurtu je skvělá a moc jsem si užila atmosféru, která byla pod zataženou střechou ještě výraznější,“ dodala Robsonová.

Výsledky ženské části Wimbledonu

2. kolo
Riskeová (USA) - U. Radwaňská (Pol.) 4:6, 6:3, 6:4, Kanepiová (Est.) - Kerberová (7-Něm.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:3, Robsonová (Brit.) - Duqueová-Marinová (Kol.) 6:4, 6:1.

3. kolo
Bartoliová (15-Fr.) - Giorgiová (It.) 6:4, 7:5, Knappová (It.) - Larcherová de Britová (Portug.) 7:5, 6:2, Suárezová (19-Šp.) - Bouchardová (Kan.) 7:5, 6:2, Pennettaová (It.) - Cornetová (29-Fr.) 0:6, 7:6 (7:4), 6:2, Flipkensová (20-Belg.) - Doloncová (Srb.) 6:4, 6:2.