Turnaj v plážovém volejbalu v Boskovicích

K prázdninám již neodmyslitelně patří čtvrteční turnaje plážového volejbalu na koupališti v Červené zahradě v Boskovicích. Letos se pořadatel, Služby Boskovice, rozhodl, že uspořádá samostatné soutěže žen, mužů a smíšených dvojic. Jako první nastoupily pod žlutě orámovanou síť ve čtvrtek 4. července ženy. Přihlásilo se šest dvojic, hrálo se systémem každý s každým od devíti do šestnácti hodin.

Na dodržování pravidel dohlížel rozhodčí Zdeněk Horák.

Počasí vcelku přálo, bylo vedro, jen chvílemi se Slunce schovávalo za mraky. Proměnlivé obloze také odpovídala návštěva plovárny. Mnoho lidí na březích ani v bazénu nebylo, spíše posedávali kolem písečného hřiště a sledovali snažení děvčat.

„Původně mělo být osm dvojic, dvě se omluvily,“ zavelel k závěrečnému nástupu ředitel turnaje Mgr. Milan Strya. „Po celodenních urputných bojích obsadila šesté místo děvčata Regina Psohlavcová, Lenka Konečná. Pátá skončila dvojice Nikol Kraváčková, Julie Ryšavá. Těsně pod bednou na čtvrtém místě Vendula Nováková, Zuzana Zrůstková. Třetí pozici obhájily Dagmar Dostálová, Vendula Prudilová, stříbrné a druhé místo Vendula Báčová, Michaela Šteslová. Tyto čtyři dívky dostaly odměnou volné vstupenky do městských lázní a koupaliště. Nejlepší v turnaji a první se umístily Kamila Lepková, Markéta Suráková.“ Se vstupenkami si odnesly zlatý pohár s věnováním na podstavci.

Další boje pod sítí písečného hřiště Červenky se odehrají ve čtvrtek 11. června od devíti hodin. Tentokrát nastoupí k měření sil dvojice mužů.

Luboš Sušil, Boskovice