AVÍZO: Lesní slavnost Lapků z Drakova u Vrbna pod Pradědem

V sobotu 13. července od 10 do 20 hodin a v neděli 14. července od 10 do 17 hodin proběhne u Vrbna pod Pradědem v Drakově a v Rejvízu akce Lesní slavnost Lapků z Drakova a Dny Lesů ČR. Připravuje ji Spolek Přátelé Vrbenska. Proběhne tradiční razítkovací hra „Hledej zlatý poklad Lapků z Drakova“. Děti si tak zahrají zlaté kuželky se skřítky, budou poznávat tajemství lesa, vyzkouší si rýžování zlata a po cestě se setkají s potulnými rytíři, kteří na lesních pěšinách budou chytat loupeživé lapky.

„Kdo přijde, tak si může také vyzkoušet dětský rybolov, navštívit vodníka u Slučího potoka anebo se v lese objeví nová postavička, kterou bude čarodějnice Arastela,“ řekl předseda Spolku Přátelé Vrbenska Karel Michalus.

Lesní slavnost Lapků z Drakova
Zdroj: ČT24/Radek Vráblík

Na Drakově nebudou chybět zruční řemeslníci, jarmareční prodejci, řezbáři, kejklíři a také různé stánky s občerstvením. Příjemnou lesní atmosféru naladí i hudební skupiny. V lesní galerii Spolek Přátelé Vrbenska představí svou činnost a desetiletou historii.

„Lesníci z Lesů ČR si nejen pro děti, ale i jejich rodiče připravují taktéž vzdělávací stanoviště, kde pro všechny chystají lesní pedagogiku, soutěže a sázení stromků. Každoročně si vždy ale připraví i něco nového a zajímavého. Také na Rejvízu v domě číslo dvanáct bude po celou dobu slavnosti otevřená historická tkalcovna a náš spolek s vrbenskými hasiči připravuje na neděli Drakovského plaváčka,“ doplnil průběh slavnosti Karel Michalus.

Radek Vráblík, Vrbno pod Pradědem