Slovácko si přeje lepší start a umístění v první polovině

Uherské Hradiště - Solidní deváté místo z uplynulého ročníku by v nové prvoligové sezóně chtěli vylepšit fotbalisté Slovácka. Klub v letní pauze výrazněji neoslabil a sestavu by měl vyztužit hlavně Tomáš Rada se zkušenostmi z turecké ligy.

Tomáš Rada se na jihovýchod republiky přesouvá z tureckého Sivassporu. Už minulou sezónu ale strávil na hostování v Jihlavě. Bývalý mládežnický reprezentant by měl vylepšit především hru záložní řady. 

Slovácko se chce zaměřit hlavně na start nové sezóny. Ve dvou předchozích ročnících nejvyšší soutěže totiž v prvních třech kolech bodovat nedokázalo a hned na začátku sezón tak tým z Uherského Hradiště získal nepříjemné manko. 

Rozhovor s Tomášem Radou (zdroj: ČT24)

V přípravě Slovácko odehrálo osm zápasů, ve třech zvítězilo a dále si připsalo po dvou remízách a třech prohrách. Tým absolvoval dvě soustředění, na fyzickou kondici byl zaměřen pobyt ve Velkých Losinách a herní část zpestřily také dva zápasy v Rakousku. „S přípravou a podmínkami jsem spokojen. Soustředění nám dopomohla k lepšímu povahovému poznání nových hráčů. Nejvíce jsem byl spokojen s posledními dvěma zápasy proti Apoelu Nikósie a Karviné, kdy jsme se už z tréninkové zátěže dostali do herního rytmu,“ řekl kouč Svatopluk Habanec.

Rozhovor s trenérem Svatoplukem Habancem (zdroj: ČT24)

Změny v kádru Slovácka:

Přišli: Tomáš Rada (Sivasspor), Václav Ondřejka (Mladá Boleslav NH), Ladislav Martan (Varnsdorf H), Matěj Biolek (HFK Olomouc).

Odešli: Michal Kordula (konec kariéry), Jiří Skalák (Sparta NH), Martin Hála (Olomouc NH), Marián Kovář (Jablonec NH), Veliče Šumulikoski, Lukáš Fujerik, Stanislav Hofmann (hledají si angažmá).

Habanec si cení i skutečnosti, že přípravu přestáli hráči bez vážnějších zdravotních problémů. Jedinou výjimkou je Filip Hlúpik, který si v závěru uplynulé sezony přetrhl vazy v koleni. „Bude chybět celou podzimní část, měl by být k dispozici až na zimní přípravu. Obránce Kubáň si zlomil v utkání s Nitrou palec na noze a Trousil měl problémy s poraněným nártem. Ligovou generálku už ale stihl,“ uvedl Habanec.

Rozpočet moravského týmu by se měl pohybovat okolo šedesáti miliónů korun. Sezónu Slovácko zahájí na hřišti Teplic. Zápas začíná v neděli 22. července od sedmnácti hodin.