AHOL je školou roku 2013

Ostrava – Titul Škola roku 2013 získala Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství v Ostravě. Asociace hotelů a restaurací ji ocenila za komplexní přípravu mladé generace kuchařů, číšníků a hoteliérů.

Studenti oceněné školy si v praxi zkoušejí všechny teoretické znalosti, například profesionálně prostřít stůl, připravit kávu nebo koktejl. „Titul škola roku je pro nás něco jako Oscar v gastronomii,“ uvádí ředitelka Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Pavla Sztulová.

Asociace hotelů a restaurací ocenila především práci mladých kuchařů. Kromě tuzemských hotelů jezdí žáci na stáž do Anglie nebo Německa. Tam si je chválí především pro jejich kreativitu. Sami studenti mají po dokončení školy velké plány. „Studuji druhým rokem hotelnictví a na tento obor jsem se přihlásila, protože ráda spolupracuji s lidmi a chtěla bych dělat v managementu hotelu, svěřuje se například studentka Anush Tunaynová. Její kolega, Petr Slíva, by si zase rád otevřel vlastní restauraci.

Reportáž Nadi Chattové (zdroj: ČT24)

„Naši žáci problém s uplatněním nemají. Když skončí, je o ně zájem nejen u nás, ale i tam, kde byli na praxi,“ tvrdí ředitelka AHOL – Střední školy gastronomie, turismu a lázeňství Pavla Sztulová.

Soutěže se účastnilo celkem sedm škol z celé České republiky. Ostravská škola AHOL je jedinou školou v Moravskoslezském kraji, která ocenění získala. Do soutěže ji nominovala místní pobočka hospodářské komory. Oceněná škola se teď chystá na další celostátní soutěž, tentokrát v přípravě punče.

Vydáno pod