Sportovní hvězdy si s akvabelami užily vánoční atmosféru v bazénu

Brno - S příchodem Vánoc je už v Brně tradičně spojená i Aquakoleda, která probíhá v režii českých olympioniček Soni Bernardové a Alžběty Dufkové. Na vánoční show u vody, kdy se v bazénu předvedly desítky akvabel, nechyběly ale ani další sportovní hvězdy.

Tak trochu netradiční porci vánoční atmosféry v mokrém podání si do brněnského bazénu na Lesné přišli užít všichni, kdo mají alespoň trochu rádi synchronizované plavání. „Na mě tady ta atmosféra dýchla, i lidem se to líbilo. Měly jsme nachystané prskavky, což se ve vodě tak často nevidí,“ popsala česká reprezentantka Alžběta Dufková. Vánoční besídka navíc podpořila i Nadační fond Martina Foukala, který se snaží o preventivní zdravotní péči o sportující mládež.

Rozhovor s Alžbětou Dufkovou (zdroj: ČT24)

Malé vodní tanečnice pod dohledem dalších olympioniků Martina Vernera a Rostislava Vítka kromě elegantních vánočních sestav také předvedly, že si poradí i s obstaráním tradičního štědrovečerního pokrmu. „Mně se nejvíc líbil konec, ten byl hodně vánoční. Navíc jsem si i zavzpomínal, protože když jsme byli malí, také jsme v bazénu lovili kapra,“ vysvětlil český reprezentant v plavání Martin Verner.

Rozhovor s Martinem Vernerem a Rostislavem Vítkem (zdroj: ČT24)

Vánoční besídku ale už po Novém roce vystřídají ostré závody, ve kterých akvabely nebudou z vody lovit kapra, ale tituly.

Brněnské akvabely uspořádaly vánoční besídku a ulovily i kapra (zdroj: ČT24)