En.dru zazářil na Prix CIRCOM 2014

Oblíbený pořad Faktor U, který pro ČT :D připravuje Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové, zaznamenal významný úspěch na letošním Prix CIRCOM 2014. Během druhého květnového víkendu se v chorvatském přímořském letovisku Cavtat, jihovýchodně od Dubrovníku, konalo slavnostní vyhlášení této přehlídky. Moderátor pořadu Faktor U Ondřej Havlík (známý také jaké en.dru) na něm převzal Čestné uznání v kategorii Rising Star. Svým krátkým vystoupením během ceremoniálu přesvědčil tento performer, beatboxer a vůbec všestranně nadaný chlapík, že vedle vítězky Line Jansrud z norské televize je skutečně nejvýraznější novou tváří letošního ročníku.

Pořad Faktor U seznamuje dětské diváky s netradičními sportovními disciplínami a vede je k pohybovým zálibám v městských areálech i v přírodě. Ondřej Havlík společně s mistry jednotlivých sportovních oborů předvádí neuvěřitelné kousky a seznamuje nováčky se základy, které je nutno při těchto aktivitách respektovat. Každý čtvrtek na Déčku v 15:15 se ostatně všichni mohou přesvědčit. Svou stránku, včetně portrétu Ondry Havlíka, má Faktor U na www.ceskatelevize.cz/faktor-u.

Circom Regional je respektovaným sdružením evropských regionálních stanic televizí veřejné služby. Delegátem zastupujícím česká regionální pracoviště v tomto sdružení je ostravský dramaturg Vladimír Štvrtňa. TS Ostrava se každoročně účastní soutěžní přehlídky o Prix CIRCOM a obesílá všechny kategorie, ať už jde o hranou tvorbu, dokument, žurnalistiku, tvorbu pro děti a mládež nebo sport. Potěšením je, že naše pořady patří k nejčastěji oceňovaným.

Vydáno pod