Dětské pořady jedou do Zlína

Jako každý rok se i letos na Zlín Film Festival podívají zástupci brněnského studia. Čtyřiapadesátý ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, který otevře zlínská kina dětem od 30. května do 5. června, navštíví nejen starý dobrý Tom Wizard, ale taky déčkoví nováčci Hýbánky a Jogínci.

Záhady Toma Wizarda, které Honza Vrabec odkrývá už neuvěřitelných sedm let, byly poprvé na návštěvě ve Zlíně v roce 2008, kdy slavily první narozeniny na obrazovce. Na náměstí Míru se 4. června můžou děti přesvědčit, jak se léta dobrodružství podepsala na Honzově obličeji. „Každopádně fanouškům můžeme slíbit, že se s hlavním hrdinou cyklu budou moci osobně setkat a taky si pod jeho “záhadologickým„ dohledem zasoutěžit. A dost možná, že jejich počínání budou bedlivě sledovat i nejrůznější tajemné postavy z pověstí a bájí…“ láká na Den pro děti s Českou televizí Svatava Šenková, která má v Brně pod palcem právě dětské pořady.

Ke starému záhadologickému matadorovi se přidají také milovníci pohybu z oblíbených Hýbánek, které už na ČT :D rozpohybovaly přes sto českých lidovek. „Děti budou mít nejen možnost setkat se bezprostředně s Týnou a Zdeňkem, ale taky se aktivně zapojit a zacvičit si s nimi na lidové písničky. A u toho samozřejmě nemůže chybět hýbánkovské piáno,“ směje se Svatava a upozorňuje, že i na jógu ve Zlíně dojde. Jogínci své kosti protáhnou už v den zahájení festivalu v pořadu Sama doma: „Cvičitelka a průvodkyně pořadem Alžběta Vaculčiaková a dva zkušení jogínci nabídnou ukázku cvičení přímo v parku před zlínským zámkem. Bude to pro nás vlastně taková první ochutnávka jógy pod širým nebem, protože o prázdninách nás čeká natáčení Jogínků v přírodě.“

Pokud tedy nemáte čas zajet na zlínské náměstí Míru ve středu 4. června od 10:00 do 17:00, dívejte se alespoň na Sama doma v pátek 30. června od 12:30 na ČT1, tentokrát ze zlínského zámku a ne z kongresového centra, jak bylo zvykem: „Letos je to totiž poprvé, co se tento prostor stává významnou festivalovou lokací, v níž proběhne veškerý doprovodný a zčásti i filmový program pro nejmenší děti. Zdálo se nám proto příjemné využít této příležitosti a změnit dosud tradiční dějiště speciálů Sama doma, které ze Zlína pravidelně připravujeme,“ vysvětluje manažerka vývoje. Kromě Sama doma z pohádkového prostředí můžete 4. června ve 20:00 na ČT2 sledovat taky vyvrcholení celého festivalu – přímý přenos předávání festivalových cen plný filmových melodií a hvězd v režii Petra Soukupa.