Zpívat bude opět celá rodina. Tentokrát s Václavem Koptou

První česká talentová reality show, pořad Zpívá celá rodina, zažije návrat na televizní obrazovku. Historicky úspěšnou soutěž spojenou s televizní zábavou sedmdesátých let připomněla Česká televize novým dílem v rámci retro návratů už loni, během oslav svého šedesátého výročí. Pro výrazně pozitivní diváckou reakci začala vznikat nová série, kterou v příštím roce natočí s Václavem Koptou brněnské televizní studio.

Námět pořadu Zpívá celá rodina vznikl před více než čtyřmi desítkami let v brněnském studiu Československé televize. Na obrazovce se tak tehdy objevila svého druhu první talentová reality show u nás. „Rádi na tuto tradici navazujeme, jakkoli jsme samozřejmě celý pořad zaktualizovali a pojali jej moderně. Už loni se ukázalo, že diváci české původní formáty vítají. V době, kdy se jeden dva modely pěveckých soutěží šíří po celém světě, je návrat k něčemu jedinečnému, byť silně historickému, osvěžující,“ říká kreativní producent ČT David Ziegelbauer.

„Stejně jako celá Česká televize je dnes pevně ukotvená ve dvacátém prvním století, ani pořad Zpívá celá rodina není možné pojmout jako čisté retro. Současně by se ale měl výrazně lišit od všech probíhajících talentových show na jiných televizích. Jeho cílem není zásobovat hudební vydavatelství novými talenty. Zpívá celá rodina totiž není pouze o míře talentu. Jde tu také o odvahu a spolupráci mezi generacemi. A o to, jak daleko až může rodina v soutěži dojít, když se její hlasy spojí,“ doplňuje Václav Kopta. 

„Jsem z generace, která pamatuje původní řadu s Vladimírem Dvořákem. Tehdy to patřilo k nejsledovanějším pořadům, ke kterým usedala doslova celá rodina. Hezké na tom bylo, že se v každé rodině našel nějaký vtipný dědeček či geniální dítě, které na sebe strhlo pozornost diváků. A všichni si dobře pamatují vstup do showbyznysu Báry Basikové s písničkou Markétka,“ dodává Kopta.  

Pěvecká soutěž, v níž se v každém dílu utkají tři rodiny, má jednoduchá pravidla. Zazpívají zástupci tří generací a nezáleží na tom, zda jsou v týmu děti, rodiče a prarodiče nebo tchyně se snachou či sestřenicí a vnoučetem. Písničky si soutěžící vybírají sami. Dramaturgie pořadu pouze dohlíží na to, aby se neopakovaly. Jedinou podmínkou je, aby všichni zpěváci, kteří v pořadu zazpívají za doprovodu živé kapely, byli amatéři. Každý z rodinných týmů pak bude mít svého patrona z řad profesionálních zpěváků.   

V těchto dnech Česká televize vyzvala diváky, aby svoje rodiny do soutěže přihlásili. První díl se totiž bude točit už začátkem ledna. Vítězný tým pak vyhraje dovolenou snů.

Vydáno pod