Začala oprava estakády ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek - Ve Frýdku-Místku začala oprava mostu na hlavním průtahu městem. Stavbaři uzavřeli jednu polovinu estakády a provoz ve směru od Českého Těšína svedli na část druhou. Zdržení se pohybují v řádu minut. Kvůli přetížení ostatních ulic ale město doporučuje, aby se motoristé nesnažili estakádu objet jinudy.

O půl deváté ráno ve městě vrcholila ranní špička. Auta od Českého Těšína jezdila po estakádě v jediném pruhu a prakticky krokem. Doprava se zpomalila.

Právě řidiči, kteří hledají vlastní cestu, působí podle úřadů větší potíže než doprava na estakádě. Část aut se totiž přesunula na ulice T. G. Masaryka a Revoluční.

„Řidiči to objíždí po druhém mostě a tady se doprava komplikuje. Nicméně věříme, že v následujících dnech si řidiči najdou lepší sjízdnou trasu a situace se uklidní,“ uvedl Michal Pobucký, primátor Frýdku-Místku.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Po hlavním průtahu městem projede denně třicet šest tisíc aut. Estakáda z osmdesátých let na to ale není stavěná a její stav byl havarijní. Opravy začaly v sobotu.

Rekonstrukce uzavřela také nájezdy na estakádu u sportovní haly. Objížďka vede centrem města, část řidičů o ní ale stále ještě neví.

Rampy navíc používají i linkové autobusy ve směru Ostrava a Olomouc. Jízda z nového autobusového nádraží se teď prodlouží, vede právě přes nejvíce vytížené ulice v centru.

Oprava první části estakády skončí na přelomu července a srpna. Hned poté naváže rekonstrukce poloviny druhé. Práce by měly skončit na konci září.