Policisté zatkli dealery drog. Jeden vyměňoval pervitin za starožitnosti

Havířov, Frýdek-Místek - Dvě rozsáhlé protidrogové razie udělali policisté ve Frýdku-Místku a Havířově. V domě jednašedesátiletého dealera pervitinu našli padesát kradených starožitných hodin a soch. Narkomané mu starožitnostmi platili za drogy. Při druhé akci ve Frýdku-Místku skončil v policejní cele prodejce marihuany. Během roku rozprodal čtyři a půl kila drogy za nejméně půl milionu korun.

Prodejce pervitinu měl doma desítky nástěnných hodin, mezi nimi i sto padesát let staré skvosty, také sakrální sochy a obrazy. „Jsme přesvědčeni, že právě tyto předměty sloužily jako protihodnota za drogy,“ uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus. Policisté vyzvali občany, pomohli identifikovat kradené cennosti. Podrobnosti o vyšetřování a fotodokumentaci všech zajištěných předmětů najdou na této webové stránce.

Zatímco policisté odváželi z domu v Havířově ukradené starožitnosti, jejich kolegové v nedalekém Frýdku-Místku zatkli jednoho z největších tamních překupníků marihuany.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Pětadvacetieltý dealer zásoboval více než rok marihuanou menší překupníky na Frýdecko-místecku a Novojičínsku. Policie má podezření, že prodal téměř pět kilo marihuany za půl milionu korun. „Kdybychom měli tohoto člověka napasovat do hierarchie distribuční sítě ve městě, byl by u samého vrcholu pyramidy,“ prohlásil kriminalista Jan Syslo.

Vyšetřování podle policistů skončí během půl roku. Do té doby chtějí zjistit, od koho marihuanu nakupoval.