Brno díky Paškovi zdolalo Jihlavu a opustilo sestupové příčky

Brno – Fotbalisté Brna opět potvrdili, že se jim na domácím stadionu v posledních týdnech daří. Zbrojovka zdolala v souboji týmů ze spodku tabulky Jihlavu 1:0, když vítěznou branku vstřelil osmnáct minut před koncem Pašek, a připsala si třetí domácí vítězství v řadě. Naopak Jihlava venku nevyhrála poosmnácté za sebou a z posledních šesti ligových zápasů získala jediný bod.

V mrazivém podzimním počasí začali lépe fotbalisté Zbrojovky, kteří byli častěji u míče a snažili se tvořit hru. A také se dostali do první slibné šance. Kroupa sklepl míč na rozběhnutého Paška, který protáhnul brankáře Blažka.

Po Jihlavě nebylo na útočné polovině dlouho vidu ani slechu, přesto mohla na konci třicáté minuty udeřit. Masopust využil chybné rozehrávky Skaláka a zamířil si to přímo na Hladkého bránu. Brněnský brankář však dobře vyběhl a jeho střelu z bezprostřední blízkosti dokázal zpacifikovat. Udeřit mohlo i na druhé straně. Lutonský se opřel do míče a jeho pokus jen těsně minul branku.

Druhý poločas začal svižnou střelou kapitána Zbrojovky Zavadila, jenž se opřel do míče z hranice velkého vápna a kousíček chyběl, aby zkušený záložník rozvlnil síť. Posléze hlavičkoval v tísni Lutonský.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Dlouho se nic nedělo a na obou stranách se do hry vkrádala nepřesnost za nepřesností. V 72. minutě však přišel klíčový okamžik zápasu. Pašek si naběhl na přesný centr Skaláka a umístěnou hlavičkou uklidil míč do sítě.

Doposud nevýrazná Jihlava se v závěru vrhla do útoku a snažila se o vyrovnání. To mohlo přijít pět minut před koncem, ale parádní střelu Masopusta zneškodnil skvělým zákrokem brankář Hladký. Brňané pak již těsný výsledek uhájili.

Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

 

Branka: 72. Pašek. Rozhodčí: Ardeleánu - Kovařík, Kotík. ŽK: Skalák, Zavadil, Doležal - Karlík. Diváci: 3307. 

Brno: Hladký - Janotka, Košťál, Pernica - Pašek, Fischer, Zavadil, Hyčka - Lutonský (75. Glaser), Kroupa (81. Markovič), Skalák (88. Avdič). Trenér: Kotal.

Jihlava: Blažek - Tlustý, Krejčí, Šourek, T. Marek - Karlík, Jánoš (76. Přeučil), Jungr (80. Teplý), Koloušek, Masopust - Harba. Trenér: Komňacký.

Václav Kotal (trenér Brna): „Bylo to bojovné, a nikoliv pohledné utkání. Pro nás je ale strašně důležité, že jsme i třetí zápas doma zvládli a získali tři body. Díky tomu jsme se posunuli do lepších pozic v tabulce. Ale nutností je získávat nějaké body i venku. V tomto ohledu máme ještě výrazné nedostatky. Celkově si myslím, že dnešní výsledek odpovídá a výhru jsme si zasloužili. Když bylo třeba, podržel nás brankář Hladký. Bylo to také dílem trpělivosti, takové zápasy se prostě někdy nehrají na krásu.“

František Komňacký (trenér Jihlavy): „Viděli jsme bojovné utkání, kvalitní fotbal to dnes rozhodně nebyl. Domácí dle mého názoru vyhráli zaslouženě, hráli agresivně, vypracovali si dobré šance a jednu z nich proměnili. Chtěli jsme se pokusit o závěrečný tlak, ale chyběla nám přesnost v rozehrávce a v kombinační hře. Máme o čem přemýšlet, byl to takový líný fotbal.“