Jihlava nasázela Znojmu čtyři branky a slaví první letošní body

Jihlava – Po dvou gólech v každém poločase nasázeli fotbalisté Jihlavy ligovému nováčkovi ze Znojma a Vysočina si tak po vítězství 4:0 připsala první body v sezoně. Znojemští po dvou remízách v úvodních kolech okusili poprvé v nejvyšší soutěži pachuť porážky.

Kouč Jihlavanů Komňacký přitom musel před derby se Znojmem řešit samé nepříjemnosti. V týdnu ho postihla ledvinová kolika a na předzápasovém rozcvičení se zranil obránce Josl, kterého musel v základní jedenáctce narychlo nahradit Tlustý.

Už v deváté minutě si ale mohl trenér Vysočiny k tomuto rozhodnutí gratulovat. Byl to totiž právě Tlustý, který si naběhl na Kolouškův roh a na zadní tyči poslal domácí tým do vedení. Jihlava byla dál nebezpečnějším týmem, a to hlavně ze standardních situací.

Studio fotbal (zdroj: ČT24)

Znojemský nováček Gambrinus ligy, který v prvních dvou kolech neprohrál, se marně snažil dostat do hry. Hlavně na hrotu zcela odříznutý někdejší reprezentant Heinz se v první půli potkal s míčem jenom sporadicky. V brance hostů se několikrát vyznamenal gólman Hrubý. V 24. minutě dokázal vyrazit Šimonkovu střelu, ale na dorážku obránce Marka už byl krátký.

František Komňacký, trenér Jihlavy: „Někdy v našem životě přijdou situace, kdy musíte trénovat i přesto, že vám není dobře. Naše vysoké vítězství je zasloužené, i když pro Znojmo kruté. U Josla to vypadá na natrženou achillovku. Kulhá, uvidíme.“ 

Leoš Kalvoda, trenér Znojma: „Za výkon, který jsme v Jihlavě dnes předvedli, se stydím. Je mi za něj hanba. Týden jsme se připravovali na největší zbraně Vysočiny, rychlý přechod do útoku a také standardní situace, přesto jsme propadli. Ve všem. Hráči si asi mysleli, že se nemůže nic stát. Jsou profesionálové a je na nich, jak k zápasu přistoupí, jak se na něj připraví, a mně přišlo, že na něj připraveni nebyli. První poločas jsme úplně prospali a navíc pořád hrozně kazíme.“ 

Pojistku prvních jihlavských bodů i vítězství v novém soutěžním ročníku dal hlavou 16 minut před koncem Jungr, který předskočil gólmana Hrubého. V poslední minutě svým premiérovým gólem v dresu Jihlavy zpečetil skóre Harba, posila z Hradce Králové. 

Vysočina Jihlava - 1. SC Znojmo 4:0 (2:0)
Branky: 9. Tlustý, 24. Marek, 74. Jungr, 90. Harba. Rozhodčí: Královec -Wilczek, Zeman. ŽK: Koloušek - Okleštěk. Diváci: 3149.

Jihlava: Blažek - Marek, Šourek, Kopic, Tlustý - Masopust, Koloušek (89. Karlík), Jungr, Jánoš, Vaculík (81. Přeučil) - Šimonek (62. Harba). Trenér: Komňacký.

Znojmo: Hrubý - Hnaníček, Jonov, Mudra, Helísek - Buchta, Nepožitek, Okleštěk (77. Tomeček), Lacko (51. Zeba), Vašíček - Heinz (67. Hrošovský). Trenér: Kalvoda.