Šesté místo a nejlepší střelec. Takové je vysvědčení fotbalistů Zlína

Zlín - Zatímco fotbalisty Znojma středeční jednání se svazovým šéfem Miroslavem Peltou přiblížilo prvoligovému snu, jejich konkurentům ze Zlína příliš radosti neudělalo. Šestý tým tabulky totiž jako jeden z mála druholigových klubů splňuje licenční podmínky pro nejvyšší soutěž, a doufal tak v uvolnění postupové pozice.

Kdyby se zlínští fotbalisté na podzim vyvarovali výsledkových výpadků, možná by ani nemuseli doufat v postup jen od zeleného stolu. Ševcům se dařilo hlavně doma, kde od října nepoznali porážku. I šesté místo ale klub bere jako úspěch. „Na začátku sezóny jsme nabrali ztrátu, která se pak jen těžko smazávala. Klíčový byl předposlední zápas se Sokolovem, v němž jsme prohráli, a tak se před nás dostaly ostatní kluby,“ má o příčinách jasno trenér Zlína Marek Kalivoda.

Rozhovor s trenérem Markem Kalivodou (zdroj: ČT24)

Ve žlutomodrém dresu na sebe v letošní sezóně výrazně upozornil třináctigólový Lukáš Železník. Třiadvacetiletý útočník se tak možná konečně zbaví pověsti paliče šancí, svou střeleckou korunu připomene spoluhráčům i malou prémií. „V loňské sezóně jsem nastřílel pět, nebo šest branek, takže pro mě je to posun. V týmu zastávám funkci pokladníka, takže příliš velkou částku si za ten primát nevyměřím, ale něco klukům určitě přispěju,“ řekl Lukáš Železník, který by rád okusil i prvoligové angažmá.

Rozhovor s Pavlem Malcharkem a Lukášem Železníkem (zdroj: ČT24)

Své naděje na postup do nejvyšší soutěže už vidí Zlín jen v oblasti teorie. Pokud ale nabídka přijde, východomoravský tým se souhlasem váhat nebude. „My se samozřejmě budeme snažit v příští sezóně postoupit sportovní cestou. Ten kádr má potenciál, důležité bude zanalyzovat si chyby, kvůli kterým pak ztrácíme v zápasech klíčové body,“ dodal Kalivoda.

FC FASTAV ZLÍN – MFK OKD KARVINÁ 2:1 (1:1)

Branky: 36. Malcharek, 74. Hruška – 41. Ciku z pen. Rozhodčí: Bílek – Kříž, Machálek. ŽK: Malcharek, Kurtin – Homola, Mikula, Vaněk. Diváci: 719. Zlín: Kořínek – Pazdera, Kroča, Kubica, Červenka – Železník (68. Bartolomeu), Elšík, Polách, Hruška (85. Kurtin) – Holík (75. Poznar) – Malcharek. Trenér: Marek Kalivoda.